Tips for nybegynnere

Tips for nybegynnere

Low limit Texas Hold’em

Det er ikke noen forskjell mellom å spille 0Blog på norsk nettcasino og å spille ved et ekte pokerbord. Du spiller med ekte penger, og feil kan koste deg dyrt. Spill ikke for mer penger enn du har råd til å tape. Gjør ikke den feilen at du ser på spillermerkene dine som bare grafikk og tall. Poker skal være moro og gi deg glede og underholdning. Begynn ved de billige bordene og med en begrenset kasse/bankroll til å begynne med.

Valg av bord

Først må du bestemme deg for størrelsen på bordet. Det kreves en helt annen strategi når man spiller ved et timannsbord enn ved et bord med bare to spillere (heads up). Velg en bordtype, og hold deg til den til du er sikker på at du behersker dette nivået skikkelig.

Generelt kan man si at det er mer krevende å spille uten innsatsgrense enn med innsatsgrense, og det er mer krevende å spille ved bord med få spillere enn ved et fullt timannsbord.

Statistikken i lobbyen kan være til hjelp når du skal finne akkurat det riktige bordet for deg. (De aller fleste pokersitenesiten har statistikker i poker lobbyen) Det viktigste tallet er prosentoversikten over de tre første kortene på bordet (floppen). Det vil kunne gi deg en indikasjon på kvaliteten på spillerne. Tallet viser hvor stor andel av spillerne som betaler for å se floppen. Dette kan gi deg et bilde av hvor løst eller tight spillet er. Ved et timannsbord er 20-30% veldig tight, og 35-45% ganske løst.

Et annet nyttig tall er gjennomsnittsstørrelsen på potten. Det vil også kunne gi deg et bilde av hvor løst eller tight spillet er. Hvis pottene er store, er det sannsynlig at flere spillere bidrar til potten. Sammenlign størrelsen på potten med innsatsgrensen ved bordet.

Valg av motspillere

Du har som regel muligheten til å besøke/følge med på et bord før du velger å slå deg ned. Benytt deg av denne muligheten for å få en følelse med spillet og for å danne deg et bilde av motspillerne. Studer spillet nøye, ikke minst hvordan de enkelte spillerne spiller. Du må først og fremst avgjøre om disse folkene er bedre enn deg. Unngå spill der det er mange høyninger før og like etter floppen, og unngå spill der det ser ut som én eller to spiller(e) er i ferd med å blakke de andre. Svært aggressive spillere kan være både positivt og negtivt. Du bør holde deg unna disse hvis du regner deg selv som nybegynner eller en middels god pokerspiller.

En hovedregel: Sitt til høyre for en tight spiller, til venstre for en løs spiller.

Og dette er grunnen:

  • 1. Hvis du sitter med en løs spiller på din høyre side, vil du alltid få se hvordan han/hun handler FØR du må gjøre noe selv. Det er mer sannsynlig at denne spilleren høyner selv om han/hun sitter med dårlige kort. Du kan derfor føle deg noe tryggere når du syner eller høyner ham/henne. En tight spiller satser sjelden på flaks.
  • 2. Det er lettere å stjele blinds fra den tighte spilleren til venstre for deg. Hvis du dobler innsatsen og høyner før floppen, vil den tighte spilleren sannsynligvis kaste kortene, hvis han/hun da ikke har sterke kort på hånden (pocket cards).
  • 3. Hvis spilleren til venstre for deg er ekstra løs eller direkte uvøren, kan du høyne ham/henne igjen for å få vekk de spillerne som måtte sitte med en middels hånd eller noe annet potensielt bra.
  • 4. Ekstra tighte spillere til venstre for deg vil antakeligvis syne deg i stedet for å høyne, selv om de sitter med en god hånd. Du kan lettere skremme dem til å tro at du har den best mulige hånden (nut) og dermed få kjøpe neste kort uten at det koster noe, til tross for det faktum at de egentlig har overtaket fordi de sitter til venstre for deg.
  • 5. Kassen (bankrolls) til en tight spiller har en tendens til å minke med små beløp om gangen, og øke periodevis med middels eller store beløp. Det er større svingninger i kassen til en spiller med løs spillestil. Pengene rundt et bord beveger seg som regel med klokken fordi det er lettere å lese spillet til dem som sitter til høyre for en selv. Det er en fordel å sitte til høyre for den løse spilleren når det ser ut som han/hun kommer til å tape penger.

Å begrense deg selv

Når vi hos 0blog.net refererer til bord med lav innsatsgrense, er det snakk om bord med en grense på $0,25-$0,5, $0,5-$1 og $1-$2. Informasjonen i dette avsnittet skal være tilstrekkelig til at du skal kunne begynne å spille på dette nivået.

Å spille med en innsatsgrense på $2-$4 og $3-$6 eller høyere krever en dypere forståelse av konseptet som er beskrevet her, i tillegg til at du bør ha skaffet deg noe mer spilleerfaring.